Billig træbeskyttelse af god kvalitet

Træ er et populært valg, når det gælder facader og møbler til udendørsbrug. Det har dog den ulempe, at det er meget sårbart overfor vind og vejr, og vil efter ganske kort tid begynde at nedbrydes – enten ved at miste elasticiteten, eller ved at svampe og alger inficerer det. Derfor er det en god idé at investere i god træbeskyttelse, så man kan have sin havestol mange år ud i fremtiden. Det er selvfølgelig meget forskelligt fra træsort til træsort, hvilket middel man skal vælge, men heldigvis er der noget til ethvert brug. Se her for en grundig guide over træbeskyttelsesmidler.

 

Behandl træet med det samme

Skal du til at købe et træbeskyttende middel, skal du tænke grundigt over, hvad du skal bruge. Hvis træet er i god stand, og er blevet behandlet før, kan det godt tåle at vente lidt tid, men hvis det er nyt, ubehandlet træ, er det en anden sag. Nedbrydelsen går nemlig i gang i det sekund, træet sættes ud i naturen, og det går især hurtigt, hvis træsorten har en lav tæthed, og ikke indeholder mange naturlige olier. Derfor er det en god idé at behandle træet med det samme: det bliver man afgjort glad for i det lange løb.

 

Vandbaseret og oliebaseret træbeskyttelse

Der findes hovedsageligt to typer af træbeskyttelse, dem baseret på olie, og dem på vand. De har hver deres fordele og ulemper, som afhænger af, hvilken tilstand træet er i. Hvis det er splinternyt træ, er vandbaseret det bedste valg, både fordi det er forholdsvist nemt at lægge på, men især fordi den danner en beskyttende film på træets overflade, der både beskytter mod fugtskade og svampevækst. Er træet allerede beskadiget, vil oliebaseret træbeskyttelse være bedst, da de vil gå ind og dræbe eksisterende svampe. Alle typer af midler kan fås til en billig pris.