Sådan bygger du en garage – alt du skal vide

At bygge en ny garage er en god måde at tilføje ekstra opbevaringsplads eller parkering til dit hus på. Men før du går i gang med at bygge, er der nogle få ting, du skal vide. I denne artikel følger vi dig gennem processen med at bygge en ny garage, lige fra valg af den rigtige placering til at få alle de nødvendige tilladelser. Vi giver også nogle tips til, hvordan du sikrer, at din garage er sikker og forsvarlig.

Hvad koster det at bygge en ny garage?

Omkostningerne ved at bygge en ny garage varierer afhængigt af størrelse, materialer og placering. Men i gennemsnit kan du forvente at betale omkring 7.000-10.000 kroner pr. kvadratmeter garage – dermed vil en ny garage pris ligge på omkring 50 kvm løbe op i mellem 350.000 og en halv million kroner – og det er selvfølgelig inklusiv arbejdsløn og materialer.

Placeringen er essentiel

Det er afgørende at vælge den rigtige placering til din garage. Du vil gerne sikre dig, at den ligger tæt nok på dit hus, så du nemt kan komme ind og ud, men ikke så tæt på, at den er en øjebæ. Du skal også sørge for, at jorden er jævn, og at der ikke er risiko for oversvømmelse. Når du har når du har en placering i tankerne, kan du begynde at planlægge størrelsen og stilen på din garage.

Har du de nødvendige tilladelser?

Tilladelser er en anden vigtig faktor, når du bygger en garage. Du skal tjekke med dit lokale zoneinddelingskontor for at se, om du har brug for en tilladelse, og i så fald hvordan du får en. I de fleste tilfælde skal du indsende en situationsplan og få naboernes godkendelse, inden du går i gang med at bygge.

3-2-1 byg!

Når du har fået alle de nødvendige tilladelser, er du klar til at begynde at bygge! Sørg for at følge alle sikkerhedsretningslinjer, når du arbejder med elværktøj og løfter tunge materialer. Det er også en god idé at få nogen til at hjælpe dig med byggeriet, især hvis du ikke har erfaring med denne type arbejde.

Når din garage er færdig, sørg for at tilføje nogle sikkerhedsfunktioner, f.eks. en lås med en låse med en låsebolt på døren og et bevægelsessensorlys. Det vil være med til at afskrække kriminelle og beskytte din familie.

At bygge en garage kan være et stort projekt, men det er bestemt det værd. Med lidt omhyggelig planlægning og hårdt arbejde vil du ende op med et nyt rum.