Jagten på det perfekte dameur

Det er lidt et paradoks. Dameure viser nemlig tiden, men ofte foretrækker vi kvinder dem tidløse. Ikke at vi efterspørger et ur uden stor og lille viser, men simpelthen fordi vi vil have et holdbart design, som ikke hurtigt ser ”gammelt” ud.Mange yngre piger vil måske gerne have noget, der har særlige kendetegn og måske endda nogle vilde farver. Men der er min bedste overbevisning, at dameure til KVINDER, skal have et minimalistisk design i bedste skandinaviske stil, sådet er anvendeligt til hele garderoben. Jeg tror, at elegance er kodeordet her, hvorimod de unge piger vil have noget med mere visuel tiltrækning. Noget mere kraftfuldt og bombastisk.

Men tillad mig lige at vende tilbage til elegancen for en stund. Da jeg selv har denne præference, bør jeg måske uddybe hvorfor.

Det classy ur

For tiden taler mange om en designer som Daniel Wellington. Denne designer har fået afsindigt meget medvind i salget af sine ure – ikke mindst pga. de mange bloggere, der skriver pænt om ham og hans design. Hans dameure er da også helt og aldeles flotte at se på, da de har det der klassiske look, jeg efterspørger, samt ser ”dyre” ud qua den høje elegance på selve urskiven kombineret med en rem i flotte materialer. Jeg synes dog – og det er naturligvis min egen holdning – at man kan finde tilsvarende fantastiske ure – men bare billigere. Jeg har endda fundet dameure tilbud, der var ligeså flotte, men bestod af andre mærker, som Faber, Christina Watches og Skagen.

Særligt førstnævnte har i bund og grund et look, der er meget lig med Daniel Wellingtons. Hvem der ”kom først” ved jeg egentligt ikke, men det betyder måske heller ikke det helt store. Selvfølgelig er der nogle statussignaler i at have det rigtige ur, men hvis man anskuer det med designet i fokus, er kapløbet meget lige. Begge dameurene har flotte remme og skiver, og størrelsen på urene er også mere eller mindre identiske. Faber har dog et lidt mere farverigt udvalg, da mange af deres ure fås med en to- eller trefarvet såkaldt natorem. Derudover er det naturligvis deres læderremme, der er iøjnefaldende, simpelthen pga. den flotte kombination af materiale og udformning.

Skal kæden være guld eller sølv?

Et godt dameur tilbud er dog ikke kun at finde blandt Faber ure. Hvis du søger et ur med guld- eller sølvkæde, vil jeg anbefale dig at se efter i Skagens sortiment. Skagen mestrer nemlig også den tidløse kunst, og designer dameure med sjæl og charme. Her er særligt en model i rosa guld et yderst populært, og feminint, valg. Skagen har særligt haft succes med de dameure, der har en smal rem, så urskiven virkelig bliver fremtrædende.

Hvor skal du købe uret?

De mærker, jeg har været omkring, er alle yderst populære – og derfor tilgængelige i mange fysiske butikker og onlineshops. Personligt har jeg ofte benyttet guldsmeden Guld Møller, der har gode dameure tilbud at komme efter. Der er både en fysisk butik samt en webshop, hvilket gør det let at vælge, uanset om du bor tæt på eller langt fra.

Søger du en model, der ikke er i sortimentet, skal du heldigvis ikke meget længere end en tur ud på nettet, hvor du med en hurtig søgning nok skal finde en masse forhandlere.