Nyd solen uden skadelig stråling med en skøn markise

Der var engang hvor det var in at solbade i næsten ekstrem grad. Mennesker lå på stranden hele dagen og sugede solens stråler til sig for at blive solbrune og lækre at se på. Der var dengang ikke så meget fokus på solens skadelige virkning på huden og helbredet og derfor var der ikke så mange, der tænkte over dette. Nu er det heldigvis anderledes og vi har lært at følge de kendte solråd, hvor man skal holde sig indendørs i de midterste timer på dagen, hvor solen er stærkest, bruge solcreme med en høj solfaktor og bruge solhat eller anden form for hovedbeklædning, der skygger mod solen. Alle disse ting er rigtigt gode at have in mente, når det handler om at beskytte sig om solen, men så kan man omvendt spørge: Er vi blevet for solforskrækkede? Nyder vi ikke solen længere og har nu lært at se solen som den evige hud-fjende nummer et? Det er jo egentlig synd, for der ligger meget vigtigt D-vitamin gemt i solen og desuden højner det humøret og er også gavnligt for huden i en tilpas mængde. Derfor vil vi se nærmere på, hvordan vi som mennesker kan kombinere det at beskytte os mod solen og alligevel nyde den, så længe den besøger os her på de nordlige breddegrader. For det gør den alligevel ret sjældent set i et års perspektiv.

Markiser giver skygge for solen

Når man netop skal kombinere det at nyde solen og samtidig beskytte sig mod den, kan man med stor fordel få installeret en markise ud for terrassen på huset eller på altanen. Dermed er man med til at sikre sig, at man kan sidde godt og fint inde under markisen og samtidig være udenfor, uden at få solens skadelige stråler lige i hovedet og på kroppen. Desuden beskytter en markise også mod vejrliget, så man kan sidde udenfor, selvom det regner, blæser eller sner. Den fungerer nemlig som en fin beskyttelse mod alt vejr. Er du/I interesserede i at vide mere om, hvilke typer markiser der findes, kan I se mere her.

Markiser for forældre og baby   

Når man lige er blevet forældre, er man ekstra påpasselig med, at baby ikke for unødig sol på huden. En lille solhat, et klæde foran barnevognens åbning og solcreme er blot nogle af de ting, som forældre benytter sig af, når solen står lige ned på lille pus. Det kan dog også, især hvis man er blevet forældre i sommerperioden, være lettere klaustrofobisk, hvis man ikke kan komme ud og være udenfor med babyen, fordi solen brager ned fra en skyfri himmel. Her kan en markise gøre underværker. Den er skøn solafskærmning, som baby kan stå under i barnevognen eller moren kan sidde og amme på en havestol under markisen.

Markiser for de ældre   

Når man er ældre, skal man også være påpasselig med solen. Her kan det være en stor fordel at sidde under en markise ved selskaber. Så kan alle være med, uanset vejret.